O, tempora - o, mores!
Crno-bijeli svijet
Preporuke
Blog
nedjelja, studeni 5, 2006
"Obrađivanje" teme ratnog profiterstva idealna je tema u predizbornoj godini. Na tome bi svi mogli nešto ušićariti, od precednika do zadnjeg zastupnika najmanjeg mjesnog odbora.
Kako svi smatraju da o tome mogu nešto reći, evo i ja ću malo:
U vrijeme embarga na uvoz oružja Hrvatska se mogla naoružavati i braniti JEDINO ILEGALNIM UVOZOM oružja. Dakle, prema piska(ra)nju raznoraznih političarčića, precedničića, novinarčića i drugih, tko god je pokušavao braniti hrvatsku nabavljajući oružje, radio je to ilegalno = kriv je! Dakako,  taj zaključak većina stanovništva Hrvatske (srećom i bar zasad) još ne bi prihvatila, pa se umjesto izravnoga okrivljavanja svih branitelja skupa s donatorima novca za obranu ističu oni koji su zaradili na švercu oružja. A šverc je uvijek šverc. Ako se moralo tajno prikupljati novac i ilegalno kupovati oružje, teško je poravnati račune i utvrditi je li na sve skupa "plaćen porez". Što mislite kolika je razlika između kilograma kokaina "u proizvodnji" i kod "krajnjeg potrošača"...
Dakako da su neki debelo na tome zaradili. Ali su i riskirali. Ne mogu se sjetiti imena čovjeka koji je nabavljao oružje za Hrvatsku, bio uhvaćen i završio u Beogradu... Kupovati oružje za Hrvatsku na crnom tržištu značilo je nositi glavu u torbi, i siguran sam da je neki od tih "profitera" zaslužio i odličje.
upitnik @ 16:02 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare